Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
SIA GROW BITE
  • Sākums
  • Jaunumi
  • Produkti
  • Par mums
  • Kontakti

Jaunu bioloģiskās lauksaimniecības produkta augu burgeru ar dažādām piedevām eksperimentālā izstrāde

15. oktobris, 2020 pl. 12:00


Pasaulē un Latvijā ar vien plašāk kļūst populārs dzīvesveids, kura piekritēji no uztura izslēdz dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktus, līdz ar to rodas pieprasījums pēc jauniem produktiem, kas paredzēti konkrētai patērētāju grupai. Vegāni uzturā lieto galvenokārt augu izcelsmes produktus, kas gatavoti no graudaugiem, pākšaugiem, dārzeņiem, augļiem, līdz ar to, daudzi ražotāji Latvijā jau strādā pie tā, lai izmantojot augu izscelsmes izejvielas, radītu jaunus dažādus produkta veidus, īpaši pievēršot uzmanību Latvijā audzētajai izejvielai. Tādējādi  tika domāts par projekta ideju ar kuras palīdzību tiktu nodrošināta pārtikas preču aprites organizēšana, tostarp lauksaimniecības produktu pārstrādes un tirdzniecības veicināšana, un riska pārvaldības veicināšana lauksaimniecībā, īpaši uzlabojot primāro ražotāju konkurētspēju, to labāk integrējot lauksaimniecības pārtikas apritē, izmantojot kvalitātes shēmas, piešķirot papildu vērtību lauksaimniecības produktiem, veicinot noietu vietējos tirgos un izmantojot īsās piegādes ķēdes, kas gala rezultātā tikai izveidots kā šī projekta mērķis.

Projekta realizācijā ir iesaistīti pieci partneri un katram ir sava atbildības sfēra. Katrs partneris projekta realizācijas laikā pievērsīs uzmanību noteiktām niansēm, kur katram no iesaistošajiem partneriem – SIA „GROW BITE”, SIA “ALOJA-STARKELSEN”, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (realizētāji Pārtikas tehnoloģijas fakultātes vadošie pētnieki), SIA “BioGus” un “Gusts Apinis” ir noteikti projekta realizācijas laikā nodefinētie uzdevumi. Uzdevumi saistās ar receptūru, tehnoloģisko procesu, izejvielu (bioloģiskā lauksaimniecībā izaudzētām bezglutēna augu valsts izejvielām) izstrādi un izpēti, kā arī ar jaunizstrādāto produktu fizikāli-ķīmiskajiem rādītājiem. Viens no galvenajiem uzdevumiem, kas ir saistošs visiem projektā ieasistītajiem partneriem ir pievērst uzmanību produkta garšas niansēm, lai izstrādātais produkts būtu ne tikai atbilstošs pēc uzturvielu prasībām, bet arī garšīgs.

Projekts tika uzsākts 2020. gada 1.maijā un, tas tiks realizēts līdz 2021. gada 30.oktobrim. Projekta galvenā būtība ir iegūt rezultātu – jaunus produktus (gaļas aizstājējproduktus), kas būtu saistoši ne tikai vegānisma dzīvesveida piekritējiem, bet arī jebkuram citam lietošanai uzturā.

Visi iesaistītie partneri pašlaik strādā pie izejvielu izpētes, piemērotības un tehnoloģisko procesu pielāgošanas augu burgeru ar dažādām piedevām izstrādes, lai jau drīzumā uzsāktu eksperimentālo procesu, kura laikā taps augu izcelsmes produkti.

Jaunākie ieraksti

  • EIP darba grupas projekts nozares līmenī
    2. febr. 2025
  • Latvijas pārtikas kompetences centra projekts
    6. janv. 2025
  • Projekts: Bioloģiskās pārstrādes pilnveidošana
    27. nov. 2023
  • Projekts: Apmācības par starptautiskajiem standartiem
    2. janv. 2023
  • Projekts: Bioloģiskās pārtikas ražotnes un tirdzniecības vietas izveide
    29. sept. 2022
  • LIAA līgums
    31. okt. 2021
  • Projekts: Bioloģiskas izcelsmes bezglutēna pārtikas ražotnes izveide
    10. sept. 2021
Copyrights @GROW BITE